Alternatieve Bello Gallico…

Vandaag getuige mogen zijn hoe twee kanjers van loopmaatjes met maar liefs zo’n 47k hun eerste stappen hebben gezet op het ultrapad. Ruud en Bori (echtgenote van Ruud). En dat alles inclusief de onvermijdelijke mentale en fysieke worstelingen die bij zo’n onderneming horen.

Voor beiden was het de eerste keer dat ze een afstand langer dan de 30k zouden gaan afleggen. De voorbereiding op deze grote stap was, zonder al te veel in details te treden, allesbehalve optimaal.

Oorspronkelijk was het plan om op 18 december de 45k van de Bello Gallico te gaan lopen. Omdat de organisatie uiteindelijk geen toestemming kreeg deze trail in het gebied van het Nationaal Park Hoge Kempen te houden werd besloten deze trail elders in België te houden.

Hierop besloten we om toch deze trail onder eigen regie te gaan lopen en al snel ging de zoektocht naar de GPX van deze trail. Ruud, vindingrijk als hij is, had via zijn contacten al snel deze GPX gevonden en doorgestuurd.

Afgesproken was dat ons startpunt De Salamander zou zijn van waaruit we op tijd zouden vertrekken. Zogezegd zo gedaan.

Vooraf aan deze trail werden wat suggesties uitgewisseld over “energiemanagement”, loopsnelheid, mijlpalen ter ondersteuning van het mentale gedeelte en nog wat meer van die “flauwekul”.

Gestart werd in het donker. En om het nog wat spannender te maken deden we dat zonder lampje… Dan is het een aparte gewaarwording om in een gebied te lopen wat je (nagenoeg) totaal vreemd is en waarbij je geen enkel oriëntatiepunt hebt behalve dan je Garmin 64s. (die het niet deed…) Gelukkig had Ruud ook nog een Garmin 64s bij zich die het uiteindelijk wel deed.

Over het parcours kan ik kort zijn. Dat is prachtig. Zonde (maar wel begrijpelijk) dat hier de oorspronkelijke Bello Gallico geen gebruik van mocht maken.

Onderweg hebben we kunnen genieten van de prachtige kleuren en uitzichten. Overstekende herten, Galloways met hun kalveren, de Konikpaardjes, waterpartijen, kortom er was onderweg veel te zien.

Wat het voor mij persoonlijk echt leuk heeft gemaakt heb ik in het begin al geschreven. Het op een afstand zien hoe je op verschillende manieren mentale ongemakken kunt oppakken en oplossen. Geweldig.

Voor een sfeerimpressie zie onderstaande foto’s

Bello Gallico

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Frans Verhoeve Geschreven door: