Cavemanrun 2016

Parcours2
Geheel in de lijn en de verwachting van de waarschuwing “De trend binnen Detron is gezet…collega’s u zijt gewaarschuwd” uit 2015 ging de aanmelding voor de Cavemanrun van 2016 wel heel erg voorspoedig van start. .

In 2015 begonnen zo’n 5 enthousiastelingen van Detron ICT Groep Limburg aan de Cavemanrun. Nu, anno 2016, staat de teller op 14 enthousiastelingen die zich hadden aangemeld. Blijkbaar hebben de (wellicht wat aangedikte) verhalen over de ervaringen tijdens de laatste obstacle run wat losgemaakt bij onze collega’s en introducés.

Opvallend was de toename van het aantal vrouwelijke deelneemsters in onze ploeg. Nam vorige jaar Christina hierin het voortouw, in navolging van haar besloten Mary, Suzan, Chantel en Juules eveneens deze stap te wagen en zaten we al snel op een 5-tal vrouwelijke deelnemers. Geweldig dames!!!

Op 25 juni 2016 was het dan zover. De balans opmakend mogen we zeer tevreden zijn met de opkomst en het resultaat van deze Cavemanrun 2016. Het “nettoresultaat”: totaal 11 deelnemers.

Helaas moesten door blessures Mary, Suzan, Serge en Erik afhaken en zullen daar vast wel, na het bekijken van de beelden, een trauma aan gaan overhouden. Dat hadden jullie echt niet willen missen.

Helemaal vlekkeloos verliep het echter niet. Door verschillende omstandigheden kon niet iedereen op het afgesproken tijdstip en plaats aanwezig zijn. Harry en dochter Juules (van Brasserie St Jansmolen Spaubeek) waren al eerder (op tijd) vertrokken. De rest van de ploeg daarentegen waren, door het zoeken van het ontbrekende koppel, te laat bij de start en besloten toen maar (verlaat) te starten. Zonder dat we het van elkaar wisten zaten we zo’n 5-tal minuten van elkaar gescheiden. Na afloop hebben we elkaar gelukkig nog getroffen en uit de verhalen te horen hadden zij net zoveel lol gehad als wij.

Net als vorig jaar werd gekozen voor de afstand 9k en afgesproken om van begin tot einde bij elkaar te blijven en elkaar een handje te helpen mocht het nodig zijn. Een echt teambuilding-gebeuren dus. En dat is gelukt. Wat een geweldige saamhorigheid levert dit toch telkens weer op. Veel gelachen en er werden nogal wat fratsen onderweg uitgehaald waar ik nu maar even niet op in ga hé Joshua ? (lelijke batteraaf 😉 ) . Geef het “volk” modder en obstacles en ze gaan “los”. Niemand uitgezonderd.

Het parcours van dit jaar leek iets zwaarder en spectaculairder te zijn dan vorig jaar maar daarom zeker niet minder leuk. De veel geroemde modderpartijen waren goed vertegenwoordigd. De Kleine Geule werd een aantal keren overgestoken wat soms, door de sterke stroming, hilarische beelden opleverden.

Ook waren er wat meer hoogtemeters verwerkt in het parcours. In 2015 zaten we op 240D+ en dit jaar zaten we op 405D+. Heerlijke afdalingen kunnen doen en dan merk je toch dat er iets van een berggeit in je zit… 😉 😉 😉

Terugkijkend was dit opnieuw weer een geslaagd evenement waarin het accent voornamelijk lag op, naast de sportieve uitdaging, het samen lol hebben onder omstandigheden waarin je op elkaar bent aangewezen. Na afloop werden dan ook in een uitgelaten sfeer nog eens alle situaties en obstacles doorgenomen.

Ik vrees dat as maandag de eerste uren wat minder productief te boek gaan worden… ha ha ha

Christina, Chantal, Juules, Joshua, Tin, Hilko, Harry, Dennis, Bryan en Pim bedankt voor jullie sportieve deelname!!!

Voort een fotoimpressie kijk even op: Facebook

Frans Verhoeve Geschreven door: