Even resetten op Texel

Texel toeristisch…

Dit jaar “riep” Texel weer en pakten we voor de 11e maal opnieuw onze koffers in voor een kort verblijf van een week. Altijd goed om alles eens goed te laten uitwaaien en die resetknop in te drukken.

Voor mij kwam dit erg goed uit omdat ik, naast de geplande hersteltrainingen in een erg mooie omgeving, ook weer op zoek was naar de spirit van het trailen. Die is/was ver te zoeken na aanhoudende blessures en wat ander leed.

Het werd een heerlijk “ouderwets” weekje Texel met voor elk wat wils. Een flinke fietstocht, veel wandelen, wat winkeltjes kijken, een dagje op het strand luieren, op tijd een terrasje pikken en vooral genieten van de Texelse ingrediënten en bijzonderheden… Daar hoort natuurlijk ook een bezoekje aan de bekende Texelse brouwerij bij.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Texel sportief…

In deze week heb ik een drietal hersteltrainingen in de vroege ochtend  kunnen doen die alle drie wonderbaarlijk goed verliepen. Kon goed uit de voeten met de aangepaste afstand en tempo. De positieve kant van het leven wordt weer langzaam zichtbaar.

Zondagtraining


Voor de zondagochtend stond een duurloopje op het programma met 6×5’ hardlopen met daartussen p=1’ wandelen. In- en uitwandelen elk 5’. Was even spannend omdat ik een groepje Galloway’s tegenkwam waarvan er enkelen vergezeld waren van een kalfje.

In totaal 8,6km onderweg geweest. Dat was iets meer dan geraamd.

Dinsdagtraining


Dinsdagochtend wat vroeger gestart om nog wat van de dag te hebben. Het programma bestond uit 3×20′ achter elkaar lopen met tussendoor p=2′ wandelen.  In- en uitwandelen elk 5’. Omdat het rondje niet helemaal aansloot op het programma de rest afwisselend gewandeld en gelopen.

Donderdagtraining


Donderdagochtend ook weer wat vroeger weggegaan omdat dit de laatste dag was waarop we nog samen wat konden ondernemen. Deze keer bestond het programma uit 1×25′ lopen in een afwisselend tempo. Dat begint er een beetje op te lijken. Alhoewel mij dit niet echt gemakkelijk afging. Voel duidelijk dat de routine (zoeken en vinden van 2e adem) van de lange afstand is verdwenen.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Resume…

Allesomvattend kan ik zeggen dat ik met een goed gevoel terugkijk op dit heerlijk weekend. Een weekend die mij weer vol goede moed over aangepaste doelen laat dromen.

Frans Verhoeve Geschreven door: