Trois-Ponts Bleu

Op 27 juli 2019 opnieuw een beginnetje gemaakt met het “volmaken” van een Extratrail in de schitterende omgeving van de Ardennen en omstreken.

Op het programma stond de blauwe route van Trois-Ponts met 17k en zo’n 680D+. Een voorzichtig begin omdat ik nog maar weinig D+ het gemaakt en wat fysieke “beperkingen” heb.

Trois-Ponts Bleu

Samen met loopmaatjes Brenda en Willem gestart vanuit de parkeerplaats van Carrefour Market in het centrum van Trois-Ponts.

De route voert je langs de Ruiseau du Báieur langzaam de hoogte in om via een behoorlijk technische afdaling uit te komen aan de oever van het lager gelegen meer van Coo. Daar staken we de stuwdam over om vervolgens het hoefvormig meer langs de oever te volgen.

Via het bos ging het weer steil de hoogte in en konden we vanuit die hoogte de spaarbekken van Coo bewonderen. De route leidde ons via het bos naar een groot open weide die we moesten oversteken. Via de GPS64 konden we een beetje de richting bepalen omdat deze hier niet stond aangeduid.

Terugkijkend was bij mij goed merkbaar dat ik nog onvoldoende hoogtemeters in de benen had. Op gezette tijden had ik zelfs wat moeite om te volgen en moest ik even noodgedwongen “terugschakelen”. Gelukkig had ik de poles bij me die voor de nodige ondersteuning zorgden.

Maar goed, het begin is er weer en kan ik met voldoening terugkijken op opnieuw mijn eerste stapjes in de Ardennen.

Frans Verhoeve Geschreven door: