Trois-Ponts Rouge

In vervolg op de Trois-Ponts Bleu trail van Extratrail stond vandaag de Trois-Ponts Rouge trail op het programma. Deze Extratrail past met 23k en 700D+ goed in de opbouw en uitbreiding van afstand en hoogtemeters.

Op 4 augustus 2019 vertrokken we met nog 6 andere loopmaatjes vanuit het centrum van Trois-Ponts omhoog naar de Tour Leroux. Deze uitkijktoren bood ons een geweldig uitzicht op Trois-Ponts en omliggende heuvels. Het beklimmen van de uitkijktoren tikte goed aan bij de geplande hoogtemeters. 😉

Met de skipiste Val de Wanne aan onze rechterzijde daalde wij af tot aan de Wanneranval. Beneden aangekomen liepen we via de bossen richting het dorp Hénumont. Hierna volgde een lange beklimming tot rond de 11k.

Op de route lag de bekende Faix du Diable een rotsformatie die uit zandsteen bestaat. Natuurlijk mocht het beklimmen van deze rotsformatie niet ontbreken. Na het nemen van de nodige fotootjes vervolgden wij onze weg weer.

Zigzaggend via Spineux en Aisomont kwamen we uit aan de Salm die we tot aan de camping Beau Rivage volgden. Via het treinstation arriveerden wij uiteindelijk weer terug in het centrum van Trois-Ponts.

Het was weer een geslaagd trailtje met een boel vrolijke loopmaatjes. Na afloop werd dan ook het nodige gehydrateerd en bijgekletst.

Frans Verhoeve Geschreven door: