Jalhay – Rouge

Vandaag, 22 september 2019, stond de volgende trail op het programma van de Extratrail-challange: de Jalhay Rouge trail. Een afwisselende trail met regelmatig terugkerende technische singletracks. Met 25,6k en 600D+ een pittige trail.

Zoals doorgaans het geval is werd ook nu weer gestart vanuit een VVV-vestiging. Met nog 5 loopmaatjes vertrokken we rond 9:30u vanuit Sart. De eerste 3 a 4k ging het wat golvend omlaag tot aan Royompré.

Na de oversteek van de Hoëgne ging het via een lang hellend bospad afgewisseld met wat technisch afdalingen naar het dorpje Solwaster.

Na een pittige klim tot aan Rocher de Bilisse volgde eenzelfde technisch afdaling. Het beekje “Statte” volgend kwamen we uit op een wel heel technisch gedeelte. Dat was wel even uitkijken geblazen. De enkeltjes kregen het hier flink te verduren.

Vervolgens ging het richting het dorpje Hockai waar we onderweg de oude grenspalen, die België van (toenmalig) Pruisen scheidden, konden bewonderen.

Het mooiste maar ook meest technische gedeelte liep via Pont du Centenaire naar Pont de Belleheid. Paden vol met rotsen die verbonden waren met (soms gladde) brugjes/ vlonders. Sommige vlonders waren in niet al te beste staat en moesten voorzichtig worden “benaderd”.

Uiteindelijk kwamen we via Wayai weer terug bij Sart, het beginpunt van ons trailavontuur.

Ook nu weer is gebleken dat het bij zo’n socialtrail helemaal niets uitmaakt of je wel of niet uitblinkt in het een of ander. Het bij elkaar blijven, op elkaar letten, de een z’n stil moment gunnen, de ander zijn verhaal laten doen, heerlijk… Het is en blijft een interessant fenomeen hoe deze sociale dynamiek in zo’n groep(je) werkt. 

En zoals gebruikelijk hoort bij de afsluiting een hapje en een drankje… alhoewel we voor een hapje te laat waren omdat de keuken dicht was… 😉 😉 😉

Frans Verhoeve Geschreven door: