Looong Slowww Distance loopje

Nou, nou, langzaam komen de 40k trainingsrondjes in zicht…

Vandaag, in de voorbereiding van Texel (april’17), onder redelijke omstandigheden de 36,3k aangetikt. Rond 6:45u vertrokken om, na terugkomst, nog wat van de dag te hebben. Zo vroeg vertrekken is geen straf voor mij. Ik voel mij dan het meest energiek en voel mij dan ook het fitst. Oke, om de beentjes naast het bed te krijgen vergt soms wel wat overtuigingskracht, maar wie heeft dat niet.

Vandaag wilde ik, na een tip van Adele, de vetverbranding eens voor het karretje spannen. Dus tijdens het loopje niet al te veel eten (1 krentenbolletje) en het tempo rond 60-70% max houden met een hartslag van gemiddeld 125. En dat tempo was echt heel rustig. Dat kon ook niet anders met dit weer want het was een grote glibberboel. Je moest tijdens het lopen echt goed uitkijken dat je niet onderuit ging. Niet alleen door al die gladde bevroren waterplassen maar ook de bevroren tractorsporen maakten het lopen geen pretje. En zoals ieder nadeel ook wel weer een voordeel heeft, was er voldoende tijd om rond te kijken en wat plaatjes te schieten.

Langzaam maar zeker zie ik de trainingskilometers in omvang toe nemen. Ik verwonder mij eerlijk gezegd steeds meer dat ik deze toename vrij makkelijk kan afwerken. Drie jaar geleden kon ik niet boven de 25k/wk komen om vervolgens weer maanden met een achillespeesblessure te kampen.

Hoewel…. deze week werd ik even terug tot de orde geroepen. Ik werk, met het oog op de Eiger in juli, 2 dg/wk aan mijn core-stability. Blijkbaar was ik wat “te” enthousiast geweest met de “Walking lunges“, zodat mijn quadriceps zorgde voor een “aantekening”. Een waarschuwing dat ik dus wat gas terug moest nemen. Dat zorgde er weer even voor dat ik met beide benen terug op de grond terug kwam…

Hieronder een kleine impressie:

Rondje Long Slow Distance

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Frans Verhoeve Geschreven door:

4 Comments

 1. 16 januari 2017

  wow wat ‘n tour, goed gedaan Frans.

 2. 16 januari 2017

  Dankjewel Con. Een beetje glad, dat wel, maar voor de rest heerlijk gelopen. 😉

 3. 16 januari 2017

  Ultraloop Stein ligt om de hoek op je te wachten Frans.
  Weer heerlijk geschreven over je heerlijk lopen, complimenten.

 4. 27 januari 2017

  Dankjewel Jo. Stein heb ik altijd wel eens willen doen Jo. Ik moet eens kijken of dit in te passen is… 😉 😉 😉

Reacties Gesloten