Mookerheide Trail

Vandaag (16 juli 2016) met loopmaatje Ruud a.k.a. Elvis afgereisd naar Cuijk om daar individueel de zgn Mookerheide Trail te lopen, een trail die via de Mookerheide, Sint-Jansberg, de Duivelberg en Upbergen de afstand overbrugt tussen Cuijk en Nijmegen.
Afstand: 32k, hoogtemeters 570D+

De route loopt, zoals dit zo mooi is omschreven in de routebeschrijving (5 blz!), samen met delen van het Streekpad Nijmegen, het Maas-Niederrheinpad, het Pieterspad en het Grote Rivierenpad.

Niets werd aan het toeval overgelaten. Met een Garmin 62s, Fenix 3, een plattegrond van de route, een beschreven routebeschrijving en een telefoon voorzien van een app zou het niet mis kunnen gaan. Het start- en aankomstmoment moest worden vastgelegd via een selfie met de stationsklok.

Er zat van alles in, van een oversteek met een pondje, omgevallen bomen op paden, steile beklimmingen en afdalingen, beekjes, een heus “Filosofendal”, zwerfkeien en tot slot ook nog wat asfalt.

Als “kerst” op de slagroom mochten we bij binnenkomst van het centrum van Nijmegen zigzaggend door de marktkraampjes en publiek op zoek gaan naar het NS-Station.

Eenmaal aangekomen op het station werd “snel” een selfie met de stationsklok gemaakt om de aankomst vast te leggen. Vervolgens bracht NS ons weer terug naar Cuijk.

Een uiterst gezellig loopje waarbij we wonderwel goed op elkaar waren ingespeeld wat betreft het navigeren van de route. Dat ging super! Zeer weinig hoeven te corrigeren. Leven de Garmin GPS en de routebeschrijving.

Na afloop even in Cuijk een hapje en een drankje genuttigd om vervolgens met de auto weer terug te keren naar “die heimat”. Een heerlijk avontuur 😉 😉 😉

Een kleine foto-impressie:

Frans Verhoeve Geschreven door: