UTDS-trail

Het voelde opnieuw vertrouwd aan. Vroeg uit de veren (5:00u) om weer eens een (klein) avontuur aan te gaan in de Ardennen. De bekende kriebels kwamen die ochtend weer langzaam opzetten.

Ik had besloten om op 9 juni ’19 deel te nemen aan de zgn kick-off van de Ultra Tour des Sources (UTDS). Deze trail werd georganiseerd door Extratrail. waarbij je een (klein) deel van deze route kon lopen. In dit geval viel mijn keuze op de route die liep van Stavelot naar Malmedy. Totale afstand: 17.4k met zo’n 425 D+

Omdat het geen “loop” (=rondje) maar een een zgn “one-way-trail” moest er wat geregeld worden met vervoer. Extratrail had hiervoor (eenmalig) een pendelbus ingezet. Ik parkeerde de auto bij de aankomstplaats in Malmedy. Een pendelbus bracht mij vervolgens naar het startpunt in Stavelot. Kortom prima geregeld allemaal.

Er zat voor mij voldoende variatie in de trail om er een aangenaam ontspannen tochtje van te maken. De hoogtemeters (434 D+) zaten in de eerste 4k (tussen Challe en Wavreumont) en nog een klein knüpke net voorbij de 11k (voor Cligneval tot aan Xhurdebise) van de afstand. De rest was wat licht geaccidenteerd waardoor ik goed kon herstellen.

Bergprofiel

Of en toe pakte ik een “treintje” mee om de “vaart” er wat in te houden. Het is altijd leuk om in gezelschap van gelijkgezinden de metertjes in de hoogte en afstand weg te werken. Heerlijk.

Het weer was uitmuntend te noemen. Lekker zonnetje met een licht briesje. De hevige storm van de afgelopen dagen had de nodige slachtoffers gemaakt onder de bomen. Her en der lagen ze met wortel en al verspreid over de looppaden.

Even had ik een “déjà vu” toen ik langs de La Warche op de smalle oever liep. Her en der bedekt met boomwortels en gladde keien was het echt uitkijken geblazen waar je liep. Het beeld van de Trails des Fantomes kwam weer even in mij op.

Na zo’n 2u en 14′ en 425 D+ en opnieuw een heerlijke ervaring rijker zat deze trail er voor mij op. Bij aankomst in Malmedy nog even wat nagepraat en toen weer terug op weg naar huis.

Frans Verhoeve Geschreven door: