Rondje Einruhr

Om het “carnavalsgeweld” wat te ontvluchten hadden we een kort weekendje Einruhr geboekt.

En omdat lopen in de Eiffel al wat langer op menig kalender van mijn loopmaatjes stond werd hier meteen van de nood een deugd gemaakt.

Snel wat elementaire zaken zoals douchen en lunch na afloop goed kunnen regelen met zeer bereidwillige eigenaars van http://eifelhotel-imfachwerkhof.com/ en het feest kon beginnen.

In de aanloop van deze gezamenlijk loop leek het er even op dat een onwillige kuitspier hier, althans voor mij, wat roet in het eten zou gooien. Een strak regime op het gebied van (geen) trainingsarbeid bracht hier gelukkig wat soelaas.

Op zondagochtend klokslag 8:15u stond iedereen (Michel, Elvis, Ruud met vrouwlief Bori, Brenda en Leo) prettig gestoord klaar om dit avontuur aan te gaan. De omstandigheden waren weer eens ideaal. Lekker zonnetje, licht briesje en allemaal goed geluimde loopmaatjes.

Michel had de route verzorgd en die werd op een 2-tal gps-64s ingeladen, op een Garmin Fenix 3 en ik geloof dat Leo deze ook nog op zijn telefoon had ingeladen. Hoezo trailrunners zijn niets aan het toeval overlatende avonturiers….

De route liep via het startpunt Einruhr langs de Obersee, de Urft en de Urftallsperre door het Nationalpark Eiffel om dan via de spectaculair uitziende Victor-Neels Brücke te belanden in het natuurgebied “Vogelsang”.

Cultuurbarbaren als we zijn toch nog even het indrukwekkende Vogelsang IP bezocht om dan vervolgens via Wollseifen een doorsteek te maken richting de thuishaven Einruhr.

Meteen goed kunnen oefenen met de poles en goed geluisterd naar de tips en tricks van ervaringsdeskundige Ruud.

Het uiteindelijke resultaat: een heerlijke en ontspannen tourke van 30k en 700d+ onder prima omstandigheden.

Een extra vermelding waard is de super bereidwillige uitbaters van het hotel Marcel en Henry van het hotel Im Fachwerhof http://eifelhotel-imfachwerkhof.com/ die voor ons, tegen een alleszins redelijke prijs, een volledige lunch hadden verzorgd incl 2 gebakken eitjes. Zelfs het douchen was na afloop geen enkel probleem. Hier komen we zeker terug.

Michel: Bedankt voor deze mooie route!

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Frans Verhoeve Geschreven door:

één reactie

  1. Moeskoetie
    9 maart 2018

    Leuke beschrijving van een trail

Reacties Gesloten