Rondje Sittard – Hulsberg

Vanochtend op 29 jan’17 alleen op pad gegaan. De wekker om 5u gezet, de beentjes 2 minuten later naast het bed gekregen, vervolgens de voetjes met lichte drang geleid naar de Hoka’s en ze links en rechts aangemoedigd plaatst te nemen in het zachte comfortabel voetbedje. Vervolgens het ritueel “fasten your seat belts please” uitgevoerd en toen zonder al te veel nadenken naar buiten gestapt.

Zo, het begin is er. Nu hoef ik alleen nog maar een dikke 40k te gaan lopen dacht ik nog.

Vandaag stond opnieuw een Long Slow Distance (LSD) van rond de 4u00-4u30 u op het programma. Tempo: Vetverbranding (= 60-70 % max). De verwachting was dat ik vandaag net boven de 40k zou gaan uitkomen.

Ik had voor deze LSD een nieuwe route uitgezet en eigenlijk is dat altijd wel spannend… Je stelt je steeds weer van tevoren de vraag “kan ik daar wel lopen?”. Maar of dat deze keer ook weer goed uitpakte…

Voor de weersverwachting kijk ik meestal op http://www.yr.no/. De voorspelling was dat ik rond 8u twee uurtjes regen kon verwachten. Oké, met die wetenschap toch maar een regenjasje meegenomen.Weersverwachting

Eerste gedeelte van Sittard via Puth naar “Oude Kerk” Spaubeek was goed te doen. Hier en daar een klein “ knüpke” maar dat mocht verder geen naam hebben.

Tussen kilometer 11k en 30k was het een vrij stevig geaccidenteerd terrein. Eigenlijk leende dit terrein zich niet echt goed voor mijn voorgenomen LSD. Nog niet eens zozeer van wegen het heuvelachtig gebied maar meer door de immense modderpartijen. Omdat het eerste 1,5 uur nog donker was en ik met mijn hoofdlampje moest “bijschijnen” leverde dat diverse hachelijke momenten op.

Onderweg echter werd ik gesterkt en muzikaal begeleid door diverse gouwe ouwe. Zij sleurde mij door de mentale pieken en dalen heen. Er was een klein incident tijdens deze “sessies” doordat de Sex Pistols onverwachts en onaangekondigd (wist niet dat die tussen mijn mp3-verzameling zaten) hun plaats opeisten. Ik heb de heren vriendelijk verzocht hun instrumenten neer te leggen en op de bank te gaan zitten. Bwho man wat een kabaal kunnen die maken.

Op een stevige bui en enkele uitglijders na kijk ik toch met tevredenheid terug op dit rondje. Ook vandaag weer intens kunnen genieten van de zonsopkomst.

Resultaat 41k met 433D+

Rondje Sittard Hulsberg 29jan’17

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Frans Verhoeve Geschreven door: