Trail des Fantômes 2016

Op zondag 14 aug ‘16 met nog vier loopmaatjes (Diana, JosJohannes en Ruud aka Elvis Skijwalker) op weg naar La Roche en Ardenne om daar de Trail Des FANTÔMES te gaan lopen. Ik had mij ingeschreven voor de 33k die met z’n 1200D+ en 2 UMTB punten een van de zwaardere trails in België genoemd mag worden. Deze trail had ik al eens in 2014 gelopen en had daar nog “goede” herinneringen aan… Het is voor mij nog steeds niet duidelijk waarom ik mij ook nu weer voor dit spook had ingeschreven…Loopmaatjes

Onderweg naar “plaats van delict” was het een gezellige boel. We kwamen goed op tijd aan en konden ons even oriënteren waar de start en finish was en waar we onze startnummers konden ophalen. Nog even rondgekeken of er nog wat bekenden te zien waren en even bij gekletst.

De start van “onze” 33k was gepland om 11:00u …

Uitgangspunt was om samen met Ruud deze trail te beginnen en te eindigen. Voorop zou staan de pret. Zonder bloed, zweet en tranen…

Daar moet je dus Trail Des Fanotomes niet voor hebben. De stelling “we gaan er een leuke en gezellige trail van maken” is een echt “understatement” gebleken… maar eigenlijk wist ik dat al.

Ook dit jaar was het weer een bijzondere ervaring om te zien hoe je telkens weer je grenzen kunt verleggen. Stukken van bijzonder technische aard afgewisseld met het doorkruisen van bos en weilanden. Stijl omhoog, stijl omlaag, soms met handen en voeten, soms afdalend van boom tot boom, (heel erg en lang) “vals” plat, spekgladde rotsformaties etc. Kortom het was behoorlijk hard werken geblazen. De oversteek (2x) van de Ourthe was daarentegen een heerlijke afwisseling. Even languit gegaan om wat af te koelen om vervolgens de draad weer op te pakken en verder te gaan.

De eerst 14 k tot aan de 1e ravito waren echt zwaar zodat ik het tempo stevig moest laten zakken. Onderweg voldoende aandacht besteed aan het eten en drinken ook al ging dat niet altijd van harte.
Het begon pas “lekker” te lopen zo rond de 20k. Ik merkte dat er weer energie terugkwam en kon de pas er weer “flink” ( = relatief) in krijgen

Tussendoor nog even de mist in gegaan door, naar later bleek, een afslag te vroeg te pakken en van het route af te gaan. Die afslag ging haast loodrecht omlaag en bleek uiteindelijk toch weer terecht te komen op het oorspronkelijke route. Even met loopmaat Ruud gecontroleerd wat het verschil was en dat bleek 500m te zijn. Onderweg heb ik dit even recht gezet door 250m (vals plat) terug op te lopen zodat dit verschil weer werd recht getrokken.

Ruud liep de Trail Des FANTÔMES voor de 1e keer en deed dit fantastisch. Weliswaar eindigend in een “doe mij dit nooit meer aan Frans Verhoeve” maar wel helemaal tot over de finishlijn uitgelopen. Ruud je bent een Topper!

Op een deelnemersveld van 423 deelnemers met 24 DNF’s bij een trail die bekend staan als een van de zwaardere trails in België toch maar weer een prestatie.

Het eindresultaat was 34,3k met een 1330D+ en nog 2 UTMB punten rijker.

Frans Verhoeve Geschreven door: